2016/01/08

Miten selvitä yli -20C pakkasesta



Olen aivan innoissani, lunta tuli vihdoinkin ja sen myötä valoa (olisi saanut vain tulla paljon aikaisemmin nimim. valkoinen joulu olis kiva). Kun tuli lumi tuli myös pakkaset (tällä kertaa kovat sellaiset).

Olen sitä ihmislajiketta, joka palelee kaikkialla alle +28C lämpötiloissa. Silti rakastan pakkasia, sitä raitista ja pirtsakkaa ilmaa (saa huoneet ja petivaatteet tuuletettua kunnolla). Miten siis selviydyn näistä järjettömistä pakkasista. Eräs fiksu ystäväni aikoinaan sanoi; "ei ole huonoa säätä on vain huonot varusteet!" ja tätä toteuttamaan. Haluankin kertoa kaikille viluisille (joilla on myös olematon ääreisverenkierto/valkosormisuutta ym...), meillä on toivoa!

Ostin viime vuonna Ebay:stä akuilla ladattavat hanskat, ja voin vain sanoa ne ovat aivan ihanat siis täydelliset. Niistä löytyy kolme eri lämpövoimakkuutta (keltainen, oranssi ja punainen), punainen on hard core eli -40C pakkasille (itse käytän jo -24C). Loistava sijoitus itseensä, koska kädet jäätyvät aina ensin. Huomasin, että myös Suomen partioaitta on alkanut myymään vastaavanlaisia tuotteita (Hyvä!).





Seuraavaksi jäätyy aina jalat, niihin en ole vielä löytänyt samanlaista vaihtoehtoa (paitsi laskettelumonoissa, mut kuka haluaa mennä monoissa kävelylle tai ostoksille). Ei silti hätää, onneksi meillä on Clas Ohlson, josta löytyy ns. kertakäyttö lämpöpusseja (lämpövaraus kestää 6h/pss). Nämä helposti lämmittyvät pienet pussit kun sujauttaa kenkiin niin jalatkaan eivät jäädy, ja miellyttävä kävely raikkaassa ilmassa on taattu.



Niin ne kasvot, suosittelen niin naisille kuin miehille pakkasvoiteeksi aurinkosuojavoiteen (naiset voi myös käyttää meikkivoidetta). Chanelin UV-Essentiel spf 30 oli loistava suojaamaan paleltumiselta, viimaan auttaa parhaiten huppu jossa on karvareunukset (sellaista eskimotkin käyttävät). Kokeilihan taannoin joku rouvashenkilö koirille tarkoitettua kauluria itselleen ja kuulemma oli hyvä, itse en kyllä lähtis Stockmannille sen kanssa (olen hieman kapeanäköinen joissain asioissa).

Lämpöisiä pakkashetkiä kaikille, ei anneta pienten miinusten häiritä (-25C ja ainahan sitä voi jäädä kotiin).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!