2016/01/19

Ravintola Pastor

 Päätimme mennä juhlistamaan ystäväni merkkipäivää Pastoriin.


Ravintolan ensivaikutelma on hyvin skandinaavinen ja siisti. Selkeästä sisustuksesta oli helppo havaita missä pöydässä ystäväni jo istui. Hetken kerkisimme vaihtaa kuulumisia, kun pirteä tarjoilia pölähti paikalle, oli vuoro valita alkudrinkit. Ystäväni ottikin punaviinin ja itse olin ajatellut jotain kuivaa ja kuplivaa (yllättäen), siitäkös tarjoilija innostui ja suositteli drinkkiä johon tuli kuplivaa, vodkaa, sokeria ja kasa kukkia ym. yrttejä (en muista enään nimeä, mut kuvan otin). Kuulosti sen verran oudolta, eikä tarjoilija oikein antanut vaihtoehdoksi muuta, otin siis tämän kukkakedon alkudrinkiksi (huom. drinkki on makea kuvien juomien ystäville, vaikka tarjoilian mielestä ei ole).

Tämä itämaisvaikutteinen menu (pienellä Espanjalaisella vivahteella) oli hyvin kiehtova ja tarjosi monipuolisia vaihtoehtoja (ja melkein kaikista löytyi korianteria tai sitruunaruohoa). Alkuun valitsimme Meriahven tartarin, joka oli hyvällä tavalla maukas ja hapokas pelastuksena paahdetut maissinjyvät (ei hätää, uima-altaan kokoista alkudrinkkiäni oli vielä jäljellä). Pääruoaksi valitsin härkää bataatti perunoilla, tämä ruoka oli todella hyvää ja sitä oli riittävästi (suosittelen), juomaksi otin samaa punaviiniä minkä ystäväni oli hyväksi todennut jo edellisellä käynnillään (tarjoilia oli kyllä jälleen erimieltä asiasta).

Pastor on selkeästi ottanut uuden askeleen palvelussaan, en tiedä onko hyvä vai huono sen päättäköön jokainen itse. Henkilökohtaisesti en hae ravintoloiden tarjoilijoista ystäviä, joten mielestäni tämä liian kaverillinen tarjoilumuoto ei sovi minulle. Varsinkin kun tarjoilijan juttelu häiritsi minun ja ystäväni keskustelua (eikä minua kiinnosta tuntemattoman ihimisen mielipiteet, jos en ole sitä kysynyt, sorry). Pisteet kyllä siitä, että tulivat jutteleen ns. asiakkaan tasolle, mutta ei siihen pöytään tarvitse makoilla saati viereen istua (oma tuoli on eriasia). Paljon on näillä nuorilla oppimista miten käyttäydytään missäkin tilanteessa, suosittelen käymään Salakapakassa tutustumassa "kaverilliseen" palveluun, se on täydellistä (pari Italialaistakin ravintolaa voisin myös nimetä missä "kaverillinen" palvelu on sujuvaa).

Syömään voin kyllä mennä uudelleen (ja varmaan menenkin). Suuri kiitos kokille olet loistava!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!